portal Radnička prava

Radnička prava su portal koji donosi pregled vijesti, tekstova i video materijala s temom radničkih prava i radničkih borbi.

Portal smo pokrenuli 2013., s idejom prikupljanja sadržaja radničke tematike i praćenja sindikalnih aktivnosti. Ispočetka smo uglavnom prenosili sadržaj iz drugih medija te sa sindikalnih stranica. Uz uže radničke teme pokrivali smo i toj temi bliska pitanja, kao što su dokidanje usluga socijalne države te rasprodaja javnih dobara.

S vremenom razvijamo unutrašnje kapacitete i širimo mrežu suradnika, što dovodi do značajnog povećanja izvornog sadržaja, pa nas 2019. prepoznaje i Agencija za elektroničke medije koja portal upisuje u registar elektroničkih publikacija.

Portal vidimo kao malo mjesto (kojih je nasreću sve više) na kojem možete čitati one priče koje u mainstream dolaze samo ponekad. Teme koje se sustavno potiskuje, nama su primarni fokus. Htjeli bismo da sadržaj našeg portala bude i od praktične koristi za radnike i radnice, da im pruža informacije važne za njihov život i ostvarenje njihovih prava. Želimo dati što veći prostor pričama ljudi s terena, razvijati istraživačko novinarstvo, ali i novinarstvo koje je povezano sa zajednicom za i unutar koje djeluje. Želimo pružati mogućnosti ljudima da pišu o temama koje su im bitne i o njima pričaju s ljudima koji ih žive.

O našim počecima i razvoju portala možeš čitati ovdje.

Posjeti stranicu portala: https://radnickaprava.org