Osobni asistenti zajedno

Inicijativu Osobni asistenti zajedno pokrenuli smo u suradnji s osobnim asistentima/cama osobama s invaliditetom, Regionalnim industrijskim sindikatom i međunarodnom federacijom sindikata uslužnog sektora UNI Global Union. Cilj inicijative je unaprijediti materijalna prava i poboljšati uvjete rada osobnih asistenata/tica, čime će se podići i kvaliteta usluge osobne asistencije koju pružaju korisnicima. Cilj želimo ostvariti u suradnji s udrugama koje pružaju usluge osobne asistencije i zapošljavaju osobne asistente/ice, na način da zajednički radimo na stvaranju prijedloga za poboljšavanje funkcioniranja cjelokupnog sustava osobne asistencije i ostalih socijalnih usluga koje udruge pružaju, da zajednički zagovaramo donošenje kvalitetnog zakonskog okvira i vršimo pritisak na Vladu RH i nadležne institucije kako bi osigurali stabilno i adekvatno financiranje sustava. Sindikat osobnih asistenata/tica, kao nezavisna organizacija koja zastupa prava radnika i radnica – osobnih asistenata/tica, u suradnji s udrugama, nužan je faktor u uspješnom ostvarivanju tih zajedničkih ciljeva.

Ako ste u kontaktu s osobama koje rade u privatnim domovima za starije i/ili kao osobni asistenti, molimo da nam se javite na e-mail nikola.ptic@gmail.com ili na broj 098 633 080 kako biste nam pomogli u širenju mreže kontakata i realizaciji postavljenih ciljeva.